Tom Aernouts

Voorzitter Groen Hulshout

Begin 2016 nam ik het roer over van Nicole als voorzitter van Groen Hulshout. Een hele verantwoordelijkheid om in haar voetsporen te treden, maar met onze Groene schepen Rist en OCMW-mandatarissen Katrien en Johan laat ik me omringen door echte toptalenten. Dat geeft me nog even de tijd om achter de schermen onze groep verder uit te bouwen.

Samen met Katrien heb ik vier kinderen, ondertussen drie tieners en nog een kleinere spruit in de lagere school. Werk en privé combineren wordt zo al snel een uitdaging. Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van de grootouders of maken we goede afspraken met andere ouders om de kinderen naar hun hobby's te brengen.

Op professioneel vlak kan je me vinden in de sector van hernieuwbare energie. Dat we nog steeds zo afhankelijk zijn van fossiele en nucleaire energie, dat ligt soms zwaar op mijn maag. Daarom koos ik bewust voor een job in de sector van de hernieuwbare energie, meer bepaald zonne-energie. Bij IMEC leid ik een onderzoeksgroep die nieuwe materialen bestudeert om

zonnecellen efficiënter, dunner, lichter en doorzichtig te maken. Zo zijn ze nog gebruiksvriendelijker en creëren we mogelijk ook nieuwe toepassingen. Het blijft spannend om te zien waar we naartoe kunnen met hernieuwbare energie.

 T: 0479 719624

E: voorzitter@groen-hulshout.be

A: Haverdries 11, Westmeerbeek