Fair play in de verkiezingscampagne

14 September 2012

Groen Hulshout stelde op de laatste gemeenteraad een gentlemans agreement voor tussen de verschillende partijen: eerlijk spel in de straatdebatten, geen op elkaars verkiezingsborden, enzovoorts, Kortom een verkiezing voor een beter, eerlijker Hulshout.vandalisme

De burgemeester vond dat vanzelfsprekend. Een week later wordt het tegendeel al bewezen.

De vierkiezingsborden worden in omgekeerde volgorde geplaatst. Ook de plaatselijke media is dit opgevallen: zie artikel De Standaard.

Er wordt op deze manier begonnen bij nummer 7 omdat er in Hulshout geen partijen opkomen met een hoger nummer. Heel toevallig of bewust, op deze manier prijkt CD&V helemaal vooraan, terwijl de loting hen toch met het nummer 7 achteraan had gezet.

Voor Groen Hulshout (nummer 6) betekent dit ook een plaatsje vooraan, maar we zijn echter meer opgezet met eerlijk politieke cultuur dan met dit soort spelletjes.

Zodra de gemeentelijke aanplakborden geplaatst werden, heeft CD&V aangeplakt. Andere partijen hebben er het raden  naar wanneer de borden opgericht worden.

Groen stelt aan de gemeente de vraag waar we onze affiches mogen plakken. Zodra hierover duidelijkheid is zullen we aanplakken.

Benieuwd of de borden nog in de juiste volgorde geplaatst zullen worden.