Duurzaam samenleven

In het huidige tijdperk waarin sociale media overheerst, waar iedereen ‘vriend’ is met iedereen, en je slechts een muisklik verwijderd bent van ‘verbondenheid’ met anderen, lijkt eenzaamheid onmogelijk. De realiteit is echter anders. Aanhoudende eenzaamheid is een ernstig probleem en iedereen kan vereenzamen, ook jongeren met een uitgebreid online sociaal netwerk. Bijna 8 op de 10 Vlaamse jongeren voelt zich in zekere mate eenzaam. Dat blijkt uit een onderzoek van VRT Nieuws.

Het ouderenbehoeftenonderzoek dat we in 2014 lieten uitvoeren toont aan dat de 65-plussers in onze gemeente zich ook best wel eenzaam voelen.

Menselijker, eerlijker en gezonder, zo zien wij de toekomst, voor Hulshout.

Als het van ons afhangt wordt Hulshout nog meer een gemeente waar mensen graag wonen, en zich thuis voelen en waar iedereen zijn plek heeft. We willen de strijd aangaan met eenzaamheid en volop inzetten op ontmoeting.

We willen in elke deelgemeente groene oases met de mogelijkheid van sport en spel, maar die ook gewoon ontmoetingsplekken zijn voor een babbel.

We willen iedereen de mogelijkheid geven om lid te worden van een de Hulshoutse sportclubs of het levendige verenigingsleven door de vrijetijdspas open te stellen voor meer mensen.

We willen ervoor zorgen dat iedereen de weg kan vinden naar de juiste hulp, door nog meer in te zetten op bekendmaking van wat er bestaat in de gemeente zodat mensen de weg vinden en dat ze weten dat de deur voor hen open staat.

Door in te zetten op ontmoetingen tussen onze vrijwlligers, mantelzorgers, ouders van kleine kinderen, mensen die alleen zijn,… willen we evolueren naar een menselijkere, gezondere en eerlijkere gemeente.