Een dag zonder vlees/vis verkleint je voetafdruk met 11m2: dat is één derde van je dagelijkse voedselvoetafdruk.
Daag uzelf uit minder vlees en vis te eten en draag zo bij aan de collectieve ecologische besparing!
Vleesconsumptie vereist elk jaar bos ter grootte van België. Bos dat moet wijken voor de productie van veevoeder en voor graasland. Een vleesrijk dieet verhoogt je kansen op overgewicht, cholesterolproblemen, suikerziekte en hartkwalen. Door de vernietiging van bos, draagt onze vleesconsumptie in sterke mate bij aan het verlies aan biodiversiteit.
Er zijn ook ethische kwesties. En die gaan verder dan de vraag of de mens dieren mag doden om te eten. Het dierenleven in de intensieve veeteelt is doorgaans weinig rooskleurig. Dieren die hun leven lang geen daglicht zien, opgefokte kippen wiens natuurlijke productie- en groeiproces kunstmatig wordt opgedreven, onverdoofd gecastreerde biggetjes, kistkalveren die men zo krap opsluit dat ze door hun minimale spierontwikkeling mals vlees zullen verschaffen?
En dan zwijgen we nog over de grote problematiek van de overbemesting, van de verzuring, van het voedseltekort in ontwikkelingslanden, ?
Enfin, voldoende redenen om vleesconsumptie te minderen.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter