Christel Striekwold

10e plaats

Personalia

leeftijd :   33

beroep : begeleider voor personen met een verstandelijke beperking

kinderen : een meisje, 1 jaar

Engagement

Actief in:

Tot voor kort was ik vrijwilliger bij Vluchteligenwerk Vlaanderen in Brussel waarbij ik nieuwkomers uitleg gaf over hun asielprocedure. Daarnaast had ik mijn eigen blog over feminisme, cultuur en paticipatie waarop vijf andere blog(st)ers ook hun zegje deden. Ik nam reeds deel aan diverse sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland; zo gaf ik les in Senegal en Zuid-Afrika, werkte ik als vrijwilliger in de Bijzondere Jeugdzorg in Leuven en deed ik voor mijn thesis onderzoek in Nigeria.

Momenteel ben ik naast 100% mama, begeleider voor personen met een beperking. In de tijd die nog rest probeer ik een enigszins verantwoordelijke wereldburger te zijn die kritische vragen durft te stellen en streeft naar meer solidariteit.

hobbies: yoga, lezen, reizen (de echte lijst is oneindig lang)

Politieke loopbaan

Tijdens mijn studies in Leuven kwam ik in contact met Jan Mertens, voorzitter van Groen Leuven. Omdat ik destijds mijn drukke studieprogramma combineerde met een betaalde job is mijn engagement voor Groen in die beginfase eerder passief geweest. Nu ik terug meer tijd heb is het dus eigenlijk niet meer dan zelfsprekend dat ik op de lijst sta in Hulshout.

Motivatie

In kleine gemeenschappen merkt men veel sneller dan in een stedelijke context wat voor effect onze huidige levensstijl heeft op de natuur en ons eigen welzijn. Niet alleen staat de natuur hier dichterbij, ook de mens is nooit veraf. Twee zaken die alsmaar meer vanzelfsprekend woren genomen. Ik zet mij graag in voor een Hulshout dat zorgt voor haar omgeving en elkaar hoog in het vaandel heeft staan. Op een duurzame wijze en met respect voor mens en dier, als het even kan.

Eigenlijk ben ik gewoon een ouderwetse idealist.