Bloemenmarkt Houtvenne

25 April 2015

Op 1 mei 2015 staan we naar jaarlijkse gewoonte met Groen Hulshout op de bloemenmarkt. We horen als groene partij zeker thuis op dit evenement, ook al zie je het verband tussen bloemen en politiek misschien niet zozeer. Met Groen Hulshout gaan we op de bloemenmarkt (die eigenlijk de jaarmarkt van onze gemeente is) altijd wat dieper in op een relevant thema. Door onze focus op natuur en natuurbehoud snijden we telkens een thema aan dat de politieke beslommeringen overstijgt.

We adopteerden een keer legkippen, knutselden met de kinderen bijenhotels in elkaar of maakten mini-muurtuintjes.
We hopen dat ons voorbeeld daarmee gevolgd wordt. De bijenhotels die we twee jaar geleden maakten worden nu nog steeds druk bezocht door solitaire bijen bij iedereen die zijn hotelletje nog tegen de muur heeft hangen en op politiek vlak nemen ook andere partijen dit thema (eindelijk) ook op in hun programma.

Dit jaar richten we onze en uw aandacht op voedseloverschotten. Voedselverspilling is gewoonweg zonde. Zonde van het geld dat we er aan besteden, zonde van de grondstoffen, zonde van de tijd, zonde van de energie, zonde van het water.

Er wordt veel voedsel weggegooid en we kijken samen met u uit naar manieren om dit te voorkomen en te genezen.

Enkele voorbeelden:

  • Radijsjes zijn lekker, maar ook het loof van radijsje kan in een slaatje verwerkt worden.
  • Kromme komkommers zijn ook lekker, zo lekker trouwens dat ze eigenlijk kromkommers zouden moeten heten.
  • Een plekje op een vrucht maakt de vrucht visueel misschien onaantrekkelijk maar aan de smaak doet het niks.

Of deze grootmoederswijsheid: "Als er een wormpje in je appel zit, dan is dat de lekkerste appel: die wormpjes weten dat beter dan wij!"

(een wijsheid die losstaat van het feit dat we meer insecten en wormen moeten eten, maar dat is een ander verhaal, misschien voor volgend jaar?)

Concreet vind je ons op de bloemenmarkt van 1 mei 2015 in Houtvenne met informatie hierover, een gezellig standje met een biologisch drankje en ...

We koken met groenten en andere producten die onderweg waren naar de afvalberg een soepje en een dessertje.

Heb je een schort, een snijplankje en een mesje bij dan kan je in de voormiddag meehelpen koken. (Heb je dat niet bij dan duiken wij in onze materiaalkoffer en kan jij of je kind(eren) toch nog meedoen).

Om 12u is de soep klaar.
Tegen 16u een dessertje.

Wat het precies gaat zijn, is een verrassing, ook voor ons.

Tot dan!