Bloemenmarkt 2017

30 Maart 2017

Bloemenmarkt 2017

  De bloemenmarkt in Hulshout werkt volgens het goede, oude landbouwprincipe van het drieslagstelsel: elk jaar strijkt ze neer in een andere deelgemeente. Met Groen Hulshout hebben we al met verschillende tuin-, bloemen- of natuur-ideetjes op de markten gestaan. We hebben het altijd beschouwd als passend in het karakter van de bloemenmarkt. In ons tentje kon je dus altijd een thema-activiteit vinden. We maakten mini-tuintjes of bijenhotels. Daarnaast kon je netelsoep eten, een biologisch biertje drinken of een babbeltje slaan bij een stuk taart en koffie.

Hangende Tuinen

Maar vanuit andere standhouders, vooral verenigingen en het publiek hoorden we dat er wel wat vragen gesteld worden bij de vele politieke tentjes.

In de cultuurraad zitten vele verenigingen, en dus dat was de ideale organisatie om het probleem te bespreken. Vanuit die verenigingen kwam de vraag aan politieke organisaties zich te onthouden van de verkoop van eten en drinken . 

Dit jaar zal onze partij wel de bloemenmarkt bezoeken, maar we houden er geen standje. Hopelijk volgen andere partijen ook die vraag van de verenigingen.

We zoeken nog wel een moment waarop u de heerlijke netelsoep van Johan kan proeven.