Bloemenmarkt 2014

09 Februari 2014

op 1 mei is er in Hulshout traditoneel een bloemenmarkt met voornamelijk bloemen- en plantenverkoop. Ondertussen is dit een beetje de jaarmarkt van Hulshout geworden met ook verenigingen die er standjes houden met versnaperingen. Leuk daarbij is dat er elk jaar een andere deelgemeente opgezocht wordt en dit jaar is dat Westmeerbeek. Ook Groen Hulshout heeft een stand op de bloemenmarkt in Westmeerbeek. En u zal zich zeker nog vorige stands herinneren (denk maar aan de tweedehands kippenverkoop of de stand van vorige keer waar bijenhotels geknutseld werden terwijl de ouders werden ingelicht over het belang van bijen.) Dit jaar gaat het over geveltuinen en andere mogelijkheden om alternatief te tuinieren. Maar dit jaar gaat het natuurlijk ook over 25 mei, de moeder aller verkiezingen (dat noemt men zo omdat er Europees, Federaal en Regionaal gestemd moet worden op één dag, daarna zijn we een hele tijd verlost van verkiezingskoorts) .

Op onze stand verwachten we dan ook enkele Groene kandidaten. Onze eigen Rist Heylen (plaats 28 op Vlaams Parlement), zal er natuurlijk sowieso zijn. Ook andere Kempense kopstukken kunnen we verwachten en met zekerheid is Bart Staes, lijsttrekker Europa aangekondigd. Wil je hem aan de tand voelen moet je rond 10u langs zal komen.

Terwijl uw kinderen een geveltuintje knutselen kan u dus een gesprekje voeren over gemeentelijke, regionale, nationale of Europese thema's.
Daarbij kan je de keel smeren met een biologisch fruitsapje of biertje. Echt netelige kwesties worden besproken bij een verse netelsoep.

Onze prijzen zijn altijd schappelijk, en meestal is de activiteit voor de kinderen gratis. Dit jaar zijn we echter verplicht om 1 euro te vragen voor de knutselwerkjes omdat het sperperiode is en politieke partijen op dit moment niets gratis mogen weg geven.
Voor een appel en een ei mag wel, vandaar de oproep: geef je kinderen een appel en een ei mee (of die 1 euro)!

Tot donderdag 1 mei 2014, Westmeerbeek, Stationsstraat & Hoogzand, van 10 tot 17 uur.